Profclubs worden ongerust: Vandenbroucke wil voetballers volle pot laten betalen

Profclubs worden ongerust: Vandenbroucke wil voetballers volle pot laten betalen

27-10-2021 08:15
118

De RSZ-regeling voor profvoetballers gaat binnenkort wellicht op de schop. Dat is althans het voorstel van Frank Vandenbroucke (Vooruit), die voor de laagste lonen in ruil wel een "sportbonus" voorziet. Dat meldt Het Nieuwsblad.

"We zouden voetballers moeten verplichten te spelen met een shirt waarop in kolossale letters 'sociale zekerheid' staat, want die is hun belangrijkste sponsor", wordt de Minister van Social Zaken geciteerd. Die woorden spreken voor zich: Vandenbroucke wil de lonen van onze heren profvoetballers op dezelfde manier gaan belasten dan gewone werknemers.

Het hele gunstregime lijkt zo op de schop te gaan. "Waardoor zij volledig onderworpen worden aan alle takken van het socialezekerheidsstelsel voor werknemers", staat in de tekst van FOD Sociale Zaken. Uiteraard heeft niet elke profvoetballer een riant salaris. Om te voorkomen dat de maatregel hen en hun clubs vol treft, komt er wel een "sportbonus". Een soort werkbonus. Alleen is het nog onduidelijk hoe laag hun loon moet zijn om daar aanspraak op te maken.