VP 11: Gomez is de ster van Anderlecht, Bodart redt de meubelen

VP 11: Gomez is de ster van Anderlecht, Bodart redt de meubelen

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 10:30ma 25-10-2021 om 10:30

Laatste update: maandag 25 oktober 2021 om 19:59ma 25-10-2021 om 19:59

Op Speeldag 12 bleef Union autoritair aan de leiding van het klassement, maar alle ogen waren op Super Sunday gericht. Deze elf namen vielen ons op in het voorbije weekend. 

Bodart opnieuw lichtpunt
Standard speelt nog niet bepaald beter onder Luka Elsner, maar kan wel nog altijd rekenen op een uitstekende Arnaud Bodart. De doelman zorgde ervoor dat zijn team toch nog een puntje pakte tegen Cercle Brugge, al zal dat voor de fans een magere troost zijn.

De Laet kan het nog
Bij Antwerp speelde Ritchie De Laet voor de gelegenheid nog eens als rechtsachter. De Laet moest zich even aanpassen, maar pakte in de tweede helft uit met enkele uitstekende rushes. Op de linkerkant is Sergio Gomez de logische keuze met een (penalty)goal en assist voor Anderlecht. 

Bij Cercle Brugge speelde Jesper Daland een uitstekende partij. Hij scoorde de gelijkmaker, maar domineerde vooral ook de spitsen van Standard. Hij wordt bijgestaan door Joseph Okumu, die na een aarzelend begin nu een slot op de deur is voor KAA Gent

Balvastheid troef
Op de middenstrook is Roman Bezus een belangrijke schakel voor KAA Gent. Hij was enorm balvast en zette ook nog een zelf uitgelokte penalty om voor de 0-2. Kevin Vandendriessche hield het middenveld in de greep bij KV Kortrijk tegen zijn ex-ploeg KV Oostende.

Bij Union zijn er de laatste weken heel wat spelers om uit te kiezen, maar we gaan deze keer voor Casper Nielsen. Hij pikte een goaltje mee en is al heel het seizoen een steunpilaar voor de fiere leider.

Kaba maakt het verschil
OH Leuven pakte zondag nog maar haar tweede zege van het seizoen. Sory Kaba was heel belangrijk in de 4-1 tegen STVV met twee doelpunten. Bij Sporting Charleroi was Ali Gholizadeh dan weer de grote man met een goal én een assist.

De wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Oostende was een duel tussen twee Gueyes. Uiteindelijk was het thuisspeler Pape Gueye die aan het langste eind trok en het winnende doelpunt maakte. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws