Van den Brom heeft uitleg voor uitgefloten wissel: Ik ben heel grote Ito-fan

Van den Brom heeft uitleg voor uitgefloten wissel: "Ik ben heel grote Ito-fan"

Gepubliceerd: zondag 24 oktober 2021 om 21:30zo 24-10-2021 om 21:30

Laatste update: zondag 24 oktober 2021 om 21:50zo 24-10-2021 om 21:50

Het zijn even donkere weken voor John van den Brom bij KRC Genk. De Limburgers leken dit seizoen klaar om de troon van Club Brugge te doen wankelen, maar de oktobermaand verloopt dramatisch. Tegen KAA Gent leed Genk een pijnlijke thuisnederlaag: 0-3. Van den Brom tracht een verklaring te zoeken.

De cijfers ogen dan wel behoorlijk overtuigend, eigenlijk had de partij in de mijnstad ook een andere richting uit kunnen gaan. In het eerste bedrijf sprong Genk echter te onzorgvuldig om met enkele uitstekende mogelijkheden. Van den Brom zag dan ook een "verdienstelijke" prestatie. "We zagen een elftal dat vertrouwen wilde opdoen door met veel energie te spelen en door de wedstrijd in handen te nemen, zodat we ook de supporters zouden meekrijgen", vat de Nederlander samen bij Sporza.

De uiteindelijke 0-3-nederlaag komt er volgens van den Brom dan ook voornamelijk door "pech met het afwerken", mede omdat de tweede helft van een minder niveau was. Mentaal woog de achterstand bij de rust op zijn spelers. "Op het moment dat je op het veld teleurstelling na teleurstelling moet verwerken, kan je zeggen dat ze moeten reageren, maar zo makkelijk is dat niet altijd", beseft hij. Van den Brom neemt verder de woorden "vervelend en "zorgwekkend" in de mond.

Onvermijdelijk zal het de komende dagen weer wat heter worden onder zijn stoel. Bovendien nam ook het publiek in Genk hem op de korrel, in het bijzonder toen Junya Ito naar de kant moest. Daar heeft van den Brom evenwel een verklaring voor. "Ik ben een hele grote Ito-fan, maar wat het publiek niet weet is dat hij tijdens de rust al last had en dat er twijfel was of hij nog voort zou spelen", klinkt het. Uiteindelijk kon Ito niet verder. "Normaal gesproken wissel je hem nooit, maar nu moest het", probeert van den Brom nog wat krediet te vinden bij de eigen aanhang.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Treft van den Brom schuld voor de malaise bij Genk?

Ja, hij is de enige schuldige!
14%
Ja, hij is toch voor een groot deel verantwoordelijk
36%
Ja, al hebben spelers en/of bestuur ook boter op het hoofd
28%
Ja, maar anderen zijn meer schuldig
11%
Nee, van den Brom valt niets te verwijten
12%
(444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws