Spanning ten top: elf Antwerp-fans raken binnen met valse identiteit

Spanning ten top: elf Antwerp-fans raken binnen met valse identiteit

Gepubliceerd: vrijdag 22 oktober 2021 om 10:30vr 22-10-2021 om 10:30

Laatste update: vrijdag 22 oktober 2021 om 11:36vr 22-10-2021 om 11:36

Antwerp speelde donderdag 2-2 gelijk tegen Fenerbahçe. De fans van Antwerp waren niet toegelaten in het stadion, maar dat bleek te omzeilen. Elf fans raakten toch binnen met een valse identiteit. 

In totaal waren er 150 fans van Antwerp afgezakt naar Turkije, maar eens daar konden ze geen tickets kopen. Het Europese Covid Safe Ticket bleek namelijk niet geldig voor evenementen in Turkije. De meeste fans dropen af, maar elf van hen raakten uiteindelijk toch binnen. 

Via de zwarte markt werd er uiteindelijk een verkoper gevonden. "Die man zei ons dat hij een ticket kon regelen mét een valse identiteit, om zo het gebrek aan een certificaat te omzeilen. Om het kort samen te vatten: die kerel heeft ons de HES-code en het certificaat bezorgd van familieleden en kennissen van hem. Ze hebben enkel de digitale pasfoto's op dat certificaat veranderd in onze foto's", getuigt één van de fans bij Gazet Van Antwerpen.

De fans raakten het stadion in, maar de security rook wel onraad. "Er was gelukkig iemand bij ons die Turks sprak en die heeft ons gered met veel onderhandelen. We zijn daarop door de politie op de voorziene maar lege tribune van 200 Antwerp-VIPS gezet, omgeven door agenten, die ons na de wedstrijd ook naar buiten hebben begeleid. In het vak naast Paul Gheysens en zijn vrouw Ria, trouwens. Die konden er wel mee lachen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws