Arts redt Newcastle-fan en krijgt ovatie: 'Nooit buiten het ziekenhuis meegemaakt'

Arts redt Newcastle-fan en krijgt ovatie: 'Nooit buiten het ziekenhuis meegemaakt'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 15:15ma 18-10-2021 om 15:15

Tom Prichard kreeg zondag een staande ovatie toen hij een wedstrijd van Newcastle United bezocht. De arts bracht een andere toeschouwer bij, toen die werd getroffen door een hartaanval.

Het voorval werd opgemerkt door de spelers van tegenstander Tottenham Hotspur, waarna de medici in actie kwamen. Ook Prichard was snel ter plaatse en bracht de man bij met een defibrillator. "Ik zag een oudere man gestrekt op de stoeltjes liggen", blikt hij terug in gezelschap met BBC Breakfast. "Dit soort dingen komen op mijn werk regelmatig voor, al heb ik het nog niet echt meegemaakt buiten het ziekenhuis"

Er bleek echter genoeg medische kennis aanwezig te zijn op St. James' Park. "Een vriend van mij ging er ook naar toe. We hebben die man shocks met de defibrillator gegeven. Hij was quite fortunate, want er kwamen ook al snel een intensive care-arts en een cardioloog bij. Samen is het ons gelukt om hem bij te brengen."

Nadat Prichard onder luid applaus terugkeerde naar zijn plek, werd de onderbroken wedstrijd hervat. The Magpies gingen uiteindelijk met 2-3 onderuit tegen Tottenham.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws