KBVB spreekt duidelijke taal en neemt geen afscheid van bondscoach Martinez

KBVB spreekt duidelijke taal en neemt geen afscheid van bondscoach Martinez

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 07:16di 12-10-2021 om 07:16

Ondanks de groeiende kritiek op Roberto Martinez de voorbije weken en maanden, wordt hij niet ontslagen als bondscoach. Dat heeft de KBVB beslist na de nederlagen tegen Frankrijk en Italië.

Met dat nieuws komt Het Laatste Nieuws naar buiten. Na de vierde plaats in de Nations League zal de KBVB een analyse maken over de werking van Martinez bij de Rode Duivels, maar de Belgische voetbaltop heeft voorlopig nog het volste vertrouwen in de bondscoach. Hij wordt dan ook niet ontslagen.

"Tegen Frankrijk zagen we de beste helft sinds heel lang én de slechtste helft", vertelt CEO Peter Bossaert. "Hoe dat kon gebeuren zullen we natuurlijk bespreken en analyseren", geeft hij aan. Nu zal de KBVB een analyse maken. "De WK-kwalificatie mogen we ook niet uit het oog verliezen. Maar we moeten kritisch zijn en tegelijk het hoofd koel houden."

Eén ding is duidelijk: een vroeg ontslag van Martinez komt er niet. "Hij is nog altijd de juiste man op de juiste plaats", geeft Bossaert aan. "We staan honderd procent achter hem. Maar we moeten hier lessen uit trekken. Dat zijn we aan onszelf verplicht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws