Pro League wapent zich tegen Propere Handen met overzicht van haar maatregelen

Pro League wapent zich tegen Propere Handen met overzicht van haar maatregelen

Gepubliceerd: zondag 10 oktober 2021 om 10:00zo 10-10-2021 om 10:00

Laatste update: zondag 10 oktober 2021 om 10:29zo 10-10-2021 om 10:29

Na enkele maanden windstilte komt Operatie Propere Handen weer volop in het nieuws. Dit najaar zou het doek moeten vallen over het onderzoek, waarbij naar verluidt een heleboel clubs in de problemen zouden komen. De Pro League neemt alvast de vlucht vooruit.

Op haar website heeft de belangenvereniging der Belgische profclubs een overzicht geplaatst van alle maatregelen die het genomen heeft sinds de corruptiezaak aan het licht kwam. Zo heeft het onder meer een makelaarsreglement samengesteld (dat gecontroleerd wordt door het Clearing Department) en is het bondsreglement gewijzigd rond gevallen van wedstrijdvervalsing.

Verder heeft de Pro League een Code of Conduct en Code of Ethics ingevoerd én past het als enige land in Europa een antiwitwaswetgeving toe. Al die vernieuwingen zijn doorgevoerd tijdens de voorbije drie jaren. Op die manier probeert de Pro League aan te tonen dat het een nieuwe weg is ingeslagen. Of dat zal helpen, moet de komende weken en maanden blijken. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek van Propere Handen zouden heel wat clubs wel eens in nauwe schoentjes kunnen komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws