De 30 kanshebbers voor de Ballon D'Or gelekt, twee Rode Duivels in de running

De 30 kanshebbers voor de Ballon D'Or gelekt, twee Rode Duivels in de running

08-10-2021 18:14 Laatste update: 18:22
5

France Football is begonnen met de kanshebbers voor de Ballon d'Or bekend te maken. De hele lijst van laureaten is evenwel al uitgelekt. In totaal maken dertig spelers kans op de award. Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku behoren tot de kandidaatwinnaars.

In 2020 werd de prijs vanwege corona niet uitgerekt. Het jaar voordien ging Lionel Messi met de prijs aan de haal. De Argentijn is dit jaar ook een van de kanshebbers. Toch lijkt hij geen favoriet voor de award. Jorginho, de Italiaan van Chelsea en zijn Franse ploeggenoot N'Golo Kanté worden vaak naar voren geschoven net zoals Robert Lewandowski van Bayern München.

Met Romelu Lukaku (Chelsea) en Kevin De Bruyne (Manchester City) zijn er ook twee Belgen in de running voor de Ballon d'Or dit jaar. Thibaut Courtois haalde de lijst van dertig niet. De doelman van de Rode Duivels maakt wel kans op de Yashin Trofee.

De meest opvallende naam in de lijst is die van Simon Kjaer. De Deen redde op het EK mee het leven van landgenoot Christian Eriksen.