Degryse verkiest Vanaken boven Tielemans: Het is vreemd

Degryse verkiest Vanaken boven Tielemans: "Het is vreemd"

Gepubliceerd: donderdag 7 oktober 2021 om 18:00do 07-10-2021 om 18:00

De Rode Duivels nemen het donderdagavond in de halve finale van de Nations League op tegen Frankrijk. Daarin lijkt Youri Tielemans een basisplek te gaan krijgen, maar niet iedereen ziet dat zitten.

Volgens Marc Degryse verdient Hans Vanaken het namelijk om de voorkeur te krijgen op Tielemans. De analist geeft aan dat hij de middenvelder van Club Brugge momenteel verkiest boven de Leicester City-speler. Degryse ziet dan ook dat Tielemans het de laatste maanden bijzonder moeilijk heeft.

"Het is alleszins vreemd", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Vóór het EK was hij nog de held van de natie. Hij was in vorm - scoorde die beauty in de FA Cup-finale. In maart, toen ie scoorde tegen Denemarken en Engeland, ontpopte hij zich tot de nieuwe patron. 'De opvolger van De Bruyne' is hij toen genoemd."

Daarnaast stelt de analist nog een andere opstelling voor. Wel mét Vanaken, maar dan in een andere rol. "Waarom zetten we De Bruyne niet naast Witsel op het middenveld? En dan Vanaken met Hazard in 'de pocket'", vraagt hij zich af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws