UPDATE: KAA Gent ziet schorsing Chakvetadze minder worden na beroep

UPDATE: KAA Gent ziet schorsing Chakvetadze minder worden na beroep

05-10-2021 20:00 Laatste update: 05-10-2021 20:00
21

Giorgi Chakvetadze van KAA Gent kent het verdict na zijn rode kaart van afgelopen weekend tegen Royal Antwerp FC. Chakvetadze werd toen na 33 minuten spelen van het veld gestuurd na een fout op Pieter Gerkens

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag haar beslissing bekendgemaakt. De Gent-speler wordt twee weken effectief geschorst, vanaf 7 oktober, en krijgt ook een effectieve boete van €2000. De Buffalo's zullen het dus even zonder hem moeten doen. 

Update: Gent blijft ontevreden met de schorsing voor Chakvetadze. Het Disciplinair Comité had het voorstel van het bondsparket dus bevestigd, maar opnieuw kunnen De Buffalo's zich daar niet in vinden. Volgens Het Laatste Nieuws tekenen zij daarom beroep aan tegen de uitspraak van twee speeldagen. Dat kan de strafmaat naar beneden halen, maar is evenzeer een risico om zich net nog een zwaardere sanctie op de hals te halen.

Update: KAA Gent heeft een halve slag thuisgehaald. De schorsing van Giorgi Chakvetadze na zijn rode kaart tegen Antwerp is verminderd tot één speeldag effectief. Hij mist daardoor de match tegen leider KAS Eupen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie