Nieuwe doelen: Deschacht zet eerste pasjes in de trainerswereld bij Jonge Duivels

Nieuwe doelen: Deschacht zet eerste pasjes in de trainerswereld bij Jonge Duivels

Olivier Deschacht heeft een nieuwe job gevonden. Enkele maanden na zijn voetbalpensioen heeft hij besloten om de staf van de nationale U21 te vervoegen. Zo blijft de iconische verdediger dus aan de slag binnen het Belgische voetbal.

Via haar Twitter-kanaal heeft de Belgische voetbalbond aangekondigd dat het met Deschacht een kersverse werknemer heeft. De linkspoot gaat zich bekommeren om de nationale beloften, waar hij de rol van assistent-coach op zich neemt. Op die manier wordt hij de rechterhand van Jacky Mathijssen, die er de scepter zwaait.

Komende vrijdag beleeft Deschacht meteen zijn vuurdoop. Dan werken de Jonge Duivels een interland af tegen de leeftijdsgenoten van Kazakhstan, een duel dat doorgaat aan Den Dreef in Leuven. Vier dagen later komt ook Denemarken over de vloer. Beide duels kaderen in de voorrondes voor het Europees Kampioenschap van 2023.

Na een zomer in de schaduw heeft Deschacht zo een nieuwe uitdaging gevonden. Vorig seizoen was de verdediger nog actief bij SV Zulte Waregem, waar hij op zijn 40e nog steeds een belangrijke pion was. Na lang wikken en wegen (en ondanks aandringen van Francky Dury) besloot Deschacht er in mei toch de brui aan te geven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie