'Eupen dreigt nog pion te verliezen aan Bulgaarse topclub, medische testen op til'

'Eupen dreigt nog pion te verliezen aan Bulgaarse topclub, medische testen op til'

23-02-2021 18:28

Menno Koch gaat een mooie transfer tegemoet. De Nederlandse verdediger van KAS Eupen staat op het punt om een contract te tekenen bij CSKA Sofia. In Bulgarije sluit de transfermarkt pas op 28 februari, waardoor een overgang nog tot de mogelijkheden behoort.

Koch speelt regelmatig mee bij Eupen, maar krijgt volgens het Eindhovens Dagblad nu de kans om bij de nummer twee van Bulgarije te tekenen. CSKA Sofia, dat met Ludogorets strijdt om de landstitel en een plekje in de voorronde van de Champions League, heeft een contract tot en met juni 2024 klaarliggen voor de 26-jarige verdediger.

Het is niet duidelijk wat de Bulgaarse topclub voor Koch zal betalen. De mandekker reist donderdag af naar Sofia om medisch gekeurd te worden. Elf jaar lang liep Koch in de jeugdopleiding van PSV rond, waar hij ook twee competitiewedstrijden voor speelde. Nadien kwam hij op huurbasis uit voor FC Utrecht en NAC, waarna hij in 2019 naar Eupen trok. Daar is hij niet onomstreden, maar toch slaan de Bulgaren toe.