Update: Bayern wil Pavard nu al & van hem duurste Bundesliga-aankoop ooit maken'

Update: Bayern wil Pavard nu al & van hem duurste Bundesliga-aankoop ooit maken'

22-01-2019 10:30 Laatste update: 09-01-2019 10:14
5

Benjamin Pavard maakt komende zomer de overstap van VfB Stuttgart naar Bayern München. Dat heeft technisch directeur Hasan Salihamidzic bevestigd tijdens een persronde in Qatar.

De overgang van Pavard hangt al enige tijd in de lucht, maar is nu dus vanuit het Bayern-kamp bevestigd. "Ik kan melden dat we Benajmin Pavard per 1 juli 2019 hebben vastgelegd. Hij heeft vijfjarig contract getekend", aldus Salihamidzic.

Over een transfersom werd door Salihamidzic niets gezegd. Eerder werd gesproken van een transfersom van 35 miljoen euro. Pavard pakte vorig jaar zomer de wereldtitel met Frankrijk op het WK in Rusland. De Fransman begon zijn carrière bij Lille, maar maakte in 2016 voor vijf miljoen euro de overstap naar VfB Stuttgart. Bij Stuttgart had hij nog een contract tot de zomer van 2021.

Update 22/01, 10.30: Pavard trekt sowieso in de zomer van VfB Stuttgart naar Bayern München. Volgens L'Équipe wil Bayern de Franse wereldkampioen nog deze winter halen. Het sprak daarvoor al met Stuttgart en bood 40 miljoen euro, dus vijf miljoen euro extra. Stuttgart vindt dat nog niet voldoende en vraagt 45 miljoen euro.

Indien die deal doorgaat, wordt Pavard de duurste transfer ooit in de Bundesliga. Nu is die eer nog weggelegd voor Julian Draxler, die trok destijds van Schalke 04 naar VfL Wolsburg voor 43 miljoen euro.