Genk veegde mooi bod van Ajax van tafel: Nooit getwijfeld

Genk veegde mooi bod van Ajax van tafel: "Nooit getwijfeld"

10-09-2016 14:06

KRC Genk was in de transferperiode absoluut niet van plan om Leon Bailey te verkopen. De Limburgse club kreeg nochtans een zeer mooi bod binnen voor de Jamaicaan. Ajax toonde interesse, maar bood niet genoeg voor Bailey.

KRC Genk verkocht in de transferperiode sterkhouder Christian Kabasele voor zo'n tien miljoen euro aan Watford. Ook voor Bailey was er veel interesse. De Nederlandse club bood elf miljoen euro voor de flankaanvaller, dat onthult technisch directeur Dimitri De Condé. Dat bod werd meteen van tafel geveegd. "We hebben nooit geaarzeld. Ja, het is veel geld, maar als je ziet dat Vincent Janssen van AZ naar Tottenham ging voor 22 miljoen... De Eredivisie is niet beter dan onze competitie", zegt hij in La Dernière Heure.

De club is niet van plan om goudhaantjes Bailey en Wilfred Ndidi zomaar te laten gaan. "AA Gent en Anderlecht proberen hun talenten ook langer te houden. Voor Ndidi en Bailey is het goed dat ze hier nog wat langer blijven. Ze hebben nog veel progressiemarge. Of het moeilijk was om Bailey te houden? Niet echt. Hij droomt van een groter kampioenschap dan de Eredivisie."