Martinez maakt bijzonder pijnlijk debuut: Hollen achter een ongrijpbare bal

Martinez maakt bijzonder pijnlijk debuut: "Hollen achter een ongrijpbare bal"

02-09-2016 10:15

Roberto Martinez kreeg donderdagavond een lastig debuut voorgeschoteld. Beginnen tegen Spanje is geen cadeau, en dat bleek ook. Peter Vandenbempt van Sporza zag dat er nog bijzonder veel werk is.

Spanje won de match met 0-2, maar dat had ook 0-5 kunnen zijn. Het klasseverschil was enorm. "Er werd veel verwacht van de match tegen Spanje. Bondscoach Martinez noemde het 'a fresh start', maar er was niets fris aan deze start. 

Thibaut Courtois maakte gewag van meer tactische trainingen in vergelijking met Marc Wilmots. Daar was helemaal niets van te zien. "Tegen Spanje kun je altijd verliezen, maar het gaat om de manier waarop: kansloos, machteloos weggespeeld, driekwart van de wedstrijd achter een ongrijpbare bal gelopen in totale chaos,... Ik vond het ontluisterend."

Vandenbempt vond het zowaar nog slechter dan onder Wilmots. "Deze generatie is nooit zo hulpeloos geweest, ook niet in cruciale matchen die verloren gingen, zoals tegen Argentinië en Wales. In die matchen kreeg België tenminste nog kansen. Nu was het het grote niets."