'Doorbraak bij Everton, Toffees anticiperen op een vertrek van Lukaku'

'Doorbraak bij Everton, Toffees anticiperen op een vertrek van Lukaku'

06-08-2016 08:50

Everton lijkt op korte termijn een belangrijke speler te verliezen, maar ook een goede speler terug te halen. Althans, als de berichtgeving van boulevardkrant The Sun op waarheid gebaseerd is. Ronald Koeman kan mogelijk Wilfried Bony verwelkomen.

De spits moet als ruilmiddel dienen bij een toptransfer. Zijn huidige werkgever Manchester City aast namelijk al langere tijd op John Stones, centrumverdediger van Everton. Constant bleek de bijzonder hoge vraagprijs een doorn in het oog van City, maar Bony kan voor een doorbraak zorgen.

Bij een eventuele uitgaande transfer van Stones kan de aanvaller uit Ivoorkust namelijk de omgekeerde weg bewandelen. De waarde van Bony wordt ingeschat op 17,5 miljoen euro, waardoor City nog tientallen miljoenen verschuldigd is aan Everton om Stones over te nemen. Stones is naar verluidt veertig miljoen euro meer waard.

Dat Everton een nieuwe aanvaller haalt, betekent mogelijk al dat The Toffees anticiperen op een vertrek van Romelu Lukaku. De Rode Duivel lijkt te denken aan een transfer. Hij zou onder meer naar Chelsea kunnen verhuizen.