CIES: Lukaku meest waardevolle Belg, Courtois en De Bruyne volgen

CIES: Lukaku meest waardevolle Belg, Courtois en De Bruyne volgen

06-06-2022 20:28
3

Romelu Lukaku is met een transferwaarde van 68,8 miljoen euro de meest waardevolle Belg, volgens CIES. Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne volgen. Kylian Mbappé voert de ranking aan.

De 23-jarige Franse aanvaller tekende onlangs een nieuw megacontract bij Paris Saint-Germain, waardoor hij nu tot medio 2025 vastligt. Dat is terug te zien in zijn geschatte transferwaarde van 205,6 miljoen euro. Real Madrid-linksbuiten Vinícius Junior volgt op gepaste afstand met een waarde van 185 miljoen euro, voor Erling Haaland, die Borussia Dortmund in de zomer verruilt voor Manchester City (153 miljoen).

Volgens CIES, dat zich baseert op allerlei data en onder meer de leeftijd en contractduur zwaar laat meewegen, is Lukaku 68,8 miljoen euro waard. Daarmee staat de aanvaller niet eens in de top dertig. De eerstvolgende Rode Duivels zijn Courtois met 62,2 miljoen euro en De Bruyne met 57,3 miljoen euro.

Bij de hoogste tranferwaardes van spelers buiten de top 5 competitie stond Charles De Ketelaere begin mei nog in de top tien van CIES. De aanvaller van Club Brugge kreeg toen transferwaarde van zo’n veertig miljoen euro. 

Bekijk de hele lijst van CIES hier