Black-out langs de lijn tijdens Turkije-Italië: assistent vlagt na corner

12-06-2021 07:14
8

Scheidsrechter Danny Makkelie is de openingswedstrijd van het EK zonder noemenswaardige problemen doorgekomen, maar zijn assistent Hessel Steegstra ging mogelijk wel één keer de mist in. De man langs de lijn vlagde direct na een hoekschop voor buitenspel. Maar dat kan helemaal niet volgens de spelregels...

Toch bestaat er een optie dat de wedstrijdleiding het wel juist had, enkel zijn de regels van de FIFA niet volledig duidelijk. De twee Italianen gaan immers bewust buiten het veld staan. De cornernemer mag natuurlijk na de trap terug zonder problemen in het veld komen. Het is niet volledig duidelijk of dat ook telt voor de andere speler. Mogelijk had hij eerst toestemming moeten vragen om terug het veld op te komen. Zoals bijvoorbeeld wanneer een speler even geblesseerd naar de kant gaat. 

Italië trapte het uitgestelde EK af met een 3-0 zege op Turkije. Makkelie trok in de slotfase twee gele kaarten in een wedstrijd zonder al te veel incidenten. Een VAR-check in de eerste helft voor handsbal werd snel van de baan geveegd.