UPDATE: Geblesseerde Meunier verlaat Rode Duivels-selectie

UPDATE: Geblesseerde Meunier verlaat Rode Duivels-selectie

01-10-2021 12:15 Laatste update: 01-10-2021 12:15
Rode Duivels 36 Reacties

Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de komende interlandbreak. De Rode Duivels spelen tegen Frankrijk in de halve finale van de Nations League. Martinez heeft zijn 23 namen gekozen. 

Charles De Ketelaere is een opvallende naam in de selectie. Hij schittert met Club Brugge in de Champions League en versierde zo een plaatsje in deze heel beperkte selectie. Hij kreeg de voorkeur op onder meer Christian Benteke.

Een andere opvallende afwezige in de selectie is Thomas Vermaelen, die tijdens het EK nog een basisspeler was. Hij speelt in Japan en kan daar door de strenge coronaregels niet zomaar weg. Ook Dries Mertens, pas terug fit bij Napoli, moet een beurt overslaan. Op zijn positie geeft Martinez momenteel de voorkeur aan Dodi Lukebakio. Tot slot is er ook geen plaats in de selectie voor Zinho Vanheusden.

De afwezigheid van Dennis Praet een Jérémy Doku, allebei geblesseerd, was al eerder bekend. 

Update: Zondag werd het nieuws bekendgemaakt dat Thomas Foket de selectie zal vervoegen. Hij zal maandag aansluiten bij de groep. Foket vervangt Thomas Meunier die geblesseerd uitviel bij Dortmund zaterdagavond. 

Update: Maandag maakte de Belgische voetbalbond nu ook officieel bekend dat Thomas Meunier geblesseerd moet afhaken en de spelersgroep heeft verlaten maandagavond. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie