FC Barcelona had oplossing kunnen vinden om Messi te behouden

"FC Barcelona had oplossing kunnen vinden om Messi te behouden"

30-09-2021 12:54
6

La Liga-directeur José Guerra spreekt tegen dat FC Barcelona geen andere keuze had dan Lionel Messi te laten gaan. De Argentijnse clublegende vertrok afgelopen zomer abrupt uit Camp Nou, omdat Barça niet de middelen had om hem – binnen de kaders van de Spaanse salarisregels – een nieuw contract aan te bieden.

Barcelona heeft jarenlang met geld gesmeten en moest tijdens de coronacrisis een beroep doen op overheidssteun. Sindsdien moeten de Catalanen hun uitgaven beperken én is er flink gesneden in de salarishuishouding. Het salarisplafond in Camp Nou is gedaald van 347 miljoen naar 'slechts' 97 miljoen euro, werd eerder deze week bekend.

Clubvoorzitter Joan Laporta verklaarde na het afscheid van Messi dat de toekomst van de club op het spel stond. "Ik denk dat er mogelijkheden waren om Messi te behouden", wordt Guerra echter geciteerd door diverse Spaanse media. "Maar ik gok dat de directie heeft besloten om zijn geld anders te besteden, dat het niet alleen een kwestie van financiën was."

Real Madrid steekt er qua salarisplafond nu met kop en schouders uit in Spanje. De Koninklijke is van 473 miljoen naar 739 miljoen euro gegaan en heeft ruim een half miljard meer te besteden dan nummer twee Sevilla. Een toptransfer van Kylian Mbappé – die vlak voor het sluiten van de vorige transferperiode al dichtbij was – lijkt dan ook een kwestie van tijd. "Dat moet geen probleem zijn. Ze zijn klaar voor Mbappé of welke speler dan ook", aldus Guerra.