Depoitre ambitieus: “Ik hoop dat ik nog een club vind die Champions League speelt

Depoitre ambitieus: “Ik hoop dat ik nog een club vind die Champions League speelt"

29-09-2021 15:13
9

Laurent Depoitre komt weer bovendrijven bij KAA Gent. De aanvaller is met de Buffalo’s actief in de Conference League, maar hij wil meer. Tegenover Sport/Voetbalmagazine gaf Depoitre een interview.

Depoitre wil Champions League-voetbal spelen. “Ik koester nog altijd de hoop dat ik een club vind die CL speelt. Het zou een kleinere club dan Porto kunnen zijn, uit een minder hoog aangeschreven land. Ik zou er nog eens van willen proeven, dat is zeker.”

Met KAA Gent lijkt dat er niet in te zitten. “Of met Gent, maar het ziet er naar uit dat het voor volgend seizoen nog een heel karwei wordt. Die campagne ooit met Gent, dat was in ieder geval één van de beste periodes uit mijn loopbaan. Alles ging goed in de competitie en we behaalden Europees onverwachte resultaten.”

Depoitre droomt aldus nog van het kampioenenbal. “De Champions League blijft de graal voor elke profvoetballer. Dat ik bij Porto belandde, was meer te danken aan de CL-wedstrijden dan de duels uit het titelseizoen, een paar maanden eerder. Je kunt heel goed zijn in je competitie, je krijgt nooit dezelfde zichtbaarheid als in zo'n groot toernooi.”