VP 11: Mignolet zorgt voor mirakels, Frey voor de doelpunten

VP 11: Mignolet zorgt voor mirakels, Frey voor de doelpunten

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 10:30ma 20-09-2021 om 10:30

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 18:10ma 20-09-2021 om 18:10

Op Speeldag 8 kregen we heel wat spektakel te zien op de Belgische velden. Zo was er de bewogen topper Standard - Anderlecht en de derbyzege van KRC Genk. Deze elf spelers vielen ons deze week op.

Mignolet verdringt Bodart
Arnaud Bodart was net als vorige week weer bijzonder sterk bij Standard, maar pakte geen punten. Dat lukte Simon Mignolet wél. Hij zorgde voor heel wat frustratie bij Charleroi en mocht uiteindelijk een clean sheet bijschrijven.

Viermansdefensie
Op de rechterkant kiezen we deze week voor Sandy Walsh, die met KV Mechelen een broodnodige zege pakte tegen OH Leuven. Zijn collega op links wordt Ritchie De Laet, die ook tegen zijn voet nog een grote meerwaarde is voor Antwerp.

Centraal kiezen we met Emmanuel Agbadou voor een doelpuntenmaker bij Eupen. Aan zijn zijde staat Taylor Harwood-Bellis, die elke week bevestigt bij Anderlecht. Ook Standard had weinig in de pap te brokken tegen de Engelsman, maar eindigde ook wel met negen spelers.

De ideale buffer
Bij Club Brugge had Eder Balanta een belangrijke voet in de winning goal. Hij veroverde de bal en kon zo de aanval opzetten. Bij Eupen strooide Stef Peeters weer met heerlijke passes, waaronder ook een assist. Lior Refaelov speelde geen wereldmatch voor Anderlecht, maar maakte wel de beslissende goal.

Dynamiet voorin
Voorin kiezen we deze week resoluut voor kracht. Makhtar Gueye heeft die duidelijk in overvloed. De spits van KV Oostende scoorde vanop de stip, maar het was vooral zijn duelkracht die Beerschot tot wanhoop dreef.

Ook Michael Frey liet zich weer zien en zit inmiddels aan negen doelpunten in de Jupiler Pro LeagueFaïz Selemani zit 'maar' aan vijf, maar mocht zich toch man van de match noemen na de zege tegen KAA Gent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws