Verheyen vol lof over De Ketelaere: Onze beste spits na Lukaku

Verheyen vol lof over De Ketelaere: "Onze beste spits na Lukaku"

16-09-2021 23:00
27

Charles De Ketelaere heeft een succesvolle CL-partij achter de rug en was bij Club Brugge tegen PSG één van de grote uitblinkers. De roep om hem een kans te geven bij de Rode Duivels wordt daarmee nog een pak groter. Ook van Gert Verheyen.

Onder andere Marc Degryse gaf al aan dat hij het niet snapt dat De Ketelaere amper minuten kreeg bij de Rode Duivels. Ook Verheyen vindt het zo stilaan de tijd om de aanvaller van Club Brugge meer speelminuten te gunnen als international. "Hij speelde niet tegen KV Oostende, wel tegen Marquinhos en Kimpembe. Tegen KV Oostende was hij een van de mindere, met wat hij nu liet zien, toonde hij zich de beste Belgische nummer negen na Romelu Lukaku", klonk het bij Het Nieuwsblad.

Daarmee lijkt Verheyen de voorkeur te geven aan De Ketelaere ten koste van Michy Batshuayi en Christian Benteke bij de nationale ploeg. Al nuanceert hij dat nog een beetje. "Niet dat hij nu al per sé beter is dan Batshuayi of Benteke. Maar zo’n prestatie zoals tegen PSG, die leveren Batshuayi of Benteke niet meer", aldus Verheyen.

De analist was alleszins vol lof over de partij van De Ketelaere tegen PSG. "Het was vooral fantastisch hoe goed hij zijn lichaam gebruikte tegen die verdedigers. De Ketelaere slaagde erin om altijd de bal bij te houden. Alles wat hij kreeg aangespeeld, hield hij vast. En hij kon de bal zelfs verlengen, vaak nog vooruit ook. Het was niet louter kaatswerk wat hij deed", aldus Verheyen.