Kansen voor Genk: Als deze trend zich doorzet krijgt Rapid het heel erg lastig

Kansen voor Genk: "Als deze trend zich doorzet krijgt Rapid het heel erg lastig"

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 13:20wo 15-09-2021 om 13:20

KRC Genk begint met uitwedstrijd tegen Rapid Wien aan de groepsfase van de Europa League. De Limburgers lijken de Oostenrijkers op het juiste moment te treffen. VoetbalPrimeur.be sprak met een kenner van het Oostenrijkse voetbal.

Genk neemt het in de Europa League op tegen West Ham, Dinamo Zagreb en Rapid Wien. Er liggen dus kansen om te overwinteren, een zege in Oostenrijk kan die kansen alvast een stevige duw in de rug geven. Volgens Anna Konovalova, voetbalanalist voor FootballRadar, is Genk alvast de grote favoriet tegen Rapid Wien.

"Deze partij is uiteraard belangrijk voor Rapid, maar ze komt wel wat ongelegen. De club maakt toch een crisis mee op dit moment. In de competitie staan ze al dertien punten achter op RB Salzburg. Er is ook kritiek op de coach, volgens de fans speelt hij veel te defensief", vertelt Konovalova in een exclusief gesprek.

In de competitie wist Rapid Wien dan ook nog maar twee keer te winnen na zeven speeldagen. Europa biedt echter een kans om wat recht te zetten. "Een goede start tegen Genk zou de druk op de club kunnen verlichten. Maar de supporters zijn er niet gerust op. Ze kennen Genk natuurlijk nog van voorbije campagnes in Europa. Ze weten dat het geen makkelijke opgave wordt om punten te pakken tegen Genk", vervolgt de analiste.

Naast de matige vormcurve baart ook de afwezigheid van enkele spelers de supporters zorgen. "Enkele basiskrachten kampen met blessures. Denk maar aan rechtsachter Stojkovic en Ljubicic, een talentvolle middenvelder. Het is nog niet duidelijk of zij fit zullen raken voor de wedstrijd."

Ook het vertrek van Yusuf Demir naar FC Barcelona maakt het er niet makkelijker op voor de Oostenrijkers. "Hij zou dit seizoen normaal een belangrijke rol spelen maar is dus vertrokken. Pijnlijk, zeker omdat de ploeg een gebrek aan creativiteit kent. Dat probleem achtervolgt ze al heel lang. Als de huidige trend zich doorzet dan krijgt Rapid Wien het erg moeilijk tegen Genk", besluit Konovalova.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Overwintert Genk in de Europa League?

(106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws