Weer extra hoofdstukje 'Lukaku' in de geschiedenisboeken: primeur voor een Belg

Weer extra hoofdstukje 'Lukaku' in de geschiedenisboeken: primeur voor een Belg

14-09-2021 23:17
2

Romelu Lukaku heeft zich nog maar eens in de harten van de Chelsea-fans gespeeld. In de eerste wedstrijd uit de nieuwe Champions-League-campagne had de titelverdediger het knap lastig met Zenit Sint-Petersburg, maar uiteindelijk bleek een doelpunt van onze landgenoot het verschil te maken. Goed voor een record!

In minuut 69 zette Lukaku met een moeilijke kopbal Stamford Bridge in vuur en vlam. Niet meteen de meest fantastische goal uit zijn carrière, maar wél voldoende om zichzelf nog wat dieper in de geschiedenisboeken te laten graveren. Voor het eerst is een Belgische voetballer er namelijk in geslaagd om voor drie verschillende clubs te scoren op het kampioenenbal.

Als eerste mocht Manchester United genieten van de doelgerichtheid van Lukaku. Ondanks de lastige periode die hij er kende, schoot de Rode Duivel in de campagne 2017-2018 wel vijf belangrijke treffers tegen de touwen op het allerhoogste niveau. De voorbije seizoenen herhaalde hij dat kunstje bij Internazionale en nu mocht dus ook Chelsea met hem mee juichen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie