Van Vertessen tot Trossard: Belgen schitteren in Europa na interlandbreak

Van Vertessen tot Trossard: Belgen schitteren in Europa na interlandbreak

13-09-2021 10:00 Laatste update: 21:15
Jupiler Pro League 7 Reacties

Na de interlandpauze was het afgelopen weekend weer Belgen-kijken in de  buitenlandse competities. Deze week werden we echt verwend. VoetbalPrimeur.be licht voor u de meest onderbelichte prestaties uit. Al kunnen we deze week ook niet om de grote jongens.

Leandro Trossard - Brighton & Hove Albion
Beginnen doen we aan de zuidkust van Engeland. Brighton ging op bezoek bij Brentford en leek op een gelijkspel te stranden. Dat was echter buiten Trossard gerekend. De ex-Genkie trapte in de slotfase de winning-(0-1)-goal binnen. Met 9 op 12 staan ze na deze winst in de top 5 van de Premier League.

Yorbe Vertessen - PSV Eindhoven
Vertessen startte weer eens op de bank voor de topper tegen AZ Alkmaar. PSV stond 0-1 voor toen Vertessen op het uur de voorkeur-krijgende Zahavi verving. De jonge Belg bedankte snel voor het halfuur dat hij kreeg. Na nauwelijks 5 minuten prikte hij de 0-2 binnen, en in de slotfase gaf hij de assist voor de 0-3. Een puike prestatie van Vertessen, die met deze prestatie solliciteert naar een basisplek.

Koen Casteels en Sebastiaan Bornauw - VfL Wolfsburg
VFL Wolfburg (of Wolfsbelg) speelt met maar liefst vier Belgen in haar kern. Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Aster Vranckx en Dodi Lukebakio spelen bij de Duitse club. Die eerste twee leverde afgelopen weekend een prima prestatie af in een 0-2 overwinning bij Greuther Fürth. 

Casteels keepte - zoals het al heel het seizoen het geval is - erg sterk. Hij behoedde zijn ploeg van een tegendoelpunt met enkele knappe saves. Zijn landgenoot (Bornauw) in de verdediging mocht zijn debuut maken voor Wolfburg. Dat deed hij met verve. In Duitse media en op statistiek-sites is te zien dat hij op geen foutje te betrappen was. Overigens viel Lukebakio in voor 20 minuten, Vranckx bleef op de bank.

Image from Gyazo

Yannick Carrasco - Atletico Madrid
Atletico Madrid leek tot tien minuten voor tijd op een verlies af te stevenen in Catalonië (Espanyol), tot redder Carrasco zich ermee kwam bemoeien. In minuut 79 maakte hij de 1-1, en enkele seconden voor tijd gaf hij de assist voor de 1-2. De Spaanse kampioen komt zo met de schrik vrij. Ze nestelen zich mee in de cockpit van het klassement. Overigens viel Dimata aan de overkant in, hij kon geen potten breken.

Romelu Lukaku - Chelsea FC
We kunnen er niet omheen. Lukaku blikte met een tweeklapper mee Aston Villa in op Stamford Bridge. In minuut 15 en 93 vielen zijn doelpunten. De Rode Duivel heeft zijn start in de Premier League duidelijk niet gemist. Drie doelpunten in drie wedstrijden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie