Geen De Ketelaere of Vanheusden: Martinez wilde tonen wie baas is

Geen De Ketelaere of Vanheusden: "Martinez wilde tonen wie baas is"

12-09-2021 13:24 Laatste update: 13:26
23

In de interlandperiode hoopten flink wat Belgische fans om de opvolging van de Rode Duivels aan het werk te zien. Onder andere Zinho Vanheusden en Charles De Ketelaere werden tegen Wit-Rusland verwacht, maar kwamen niet in actie. Johan Boskamp denkt te weten waarom.

"Ik was lang niet de enige die wou dat Zinho en ook Charles De Ketelaere zouden spelen. Martinez stelde ze allebei niet op", merkt Boskamp op in Het Belang van Limburg. Volgens hem was daar ook een reden voor. "Ik denk dat hij even wilde laten zien wie de baas was. 'Zo, iedereen wil dat die gasten spelen, dan doe ik dat niet'."

Boskamp bekritiseert Martinez ook niet voor die beslissing. "Ik snap dat ergens wel", gaat de Nederlander verder. "Zijn gezag stond op het spel", aldus Boskamp.

Niet alleen van de fans, ook van clubcoaches kreeg de bondscoach al kritiek. Onder meer van Genk-trainer John van den Brom. "Hiet zich voor de interlandperiode ook al uit over het ontbreken van Genk-spelers Bongonda en Heynen. Zoiets begint dan toch te spelen", weet Boskamp.

Met de kritiek van Van den Brom kon Boskamp minder leven. "Ik vind dat John dat beter achterwege had kunnen laten. Uiteindelijk bepaalt Martinez wie er geselecteerd wordt en wie er speelt. Hij wint alles, dus we kunnen daar niks over zeggen", besluit Boskamp.