'Ik heb gezegd dat ik niet om geld gaf, iedereen wil voor Barcelona spelen'

'Ik heb gezegd dat ik niet om geld gaf, iedereen wil voor Barcelona spelen'

09-09-2021 23:44

Sergio Agüero weet nog niet precies wanneer hij terug is bij FC Barcelona. De Argentijn raakte begin vorige maand geblesseerd en lijkt nog een maand toe te moeten kijken, al hoopt hij zelf eerder in actie te komen.

Agüero herstelt momenteel van een kuitblessure. "Het gaat goed. Ik kan niet voorspellen wanneer ik terug zal zijn, maar ik ga vooruit en misschien kan ik enkele weken eerder aansluiten", zegt hij tegen RAC1.

Agüero is blij dat hij zich speler van Barcelona mag noemen. Hij maakte transfervrij de overstap van Manchester City, de club die hij tien jaar diende. "Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik niet om geld gaf. Dat ik naar Barcelona wilde komen, elke speler wil dat. Er zijn veel spelers die bereid zouden zijn minder te vragen om bij Barça te kunnen spelen, ook gezien de situatie van de club."

Het verhaal ging dat Agüero zijn contract wilde laten ontbinden omdat zijn boezemvriend Lionel Messi op weg was naar de uitgang. "Ik begrijp niet waarom hier over werd gesproken. Toen ik tekende, had Leo niets getekend. Dat er een clausule zou zijn, is verzonnen. Want er was niets."