Saelemaekers na sterke prestaties: “Ik zal de keuzes van Martinez respecteren”

Saelemaekers na sterke prestaties: “Ik zal de keuzes van Martinez respecteren”

09-09-2021 07:20
3

Alexis Saelemaekers was één van de ontdekkingen van het drieluik WK-kwalificatiewedstrijden. Met een doelpunt en een assist viel de buitenspeler op. Tegenover Het Nieuwsblad reageerde de voormalige Anderlecht-speler.

“De score had zwaarder kunnen zijn, maar we zijn tevreden met de 0-1 en de drie punten. Dat was cruciaal”, zegt de AC-Milan-back over Wit-Rusland. “De Nations League? Dat moet je aan de trainer vragen (lacht). Ik kan die vraag niet beantwoorden. Ik geef altijd alles om aan hem te tonen dat ik de capaciteiten heb om erbij te zijn. Ik wacht nu de keuzes van de bondscoach af en ik zal die respecteren.”

Saelemaekers vindt dat hij zich toch heeft bewezen. “Over de drie matchen heb ik toch iets kunnen laten zien. Ik heb een goeie voorbereiding met Milan gedaan. Ik was klaar mentaal en fysiek en heb geprobeerd het maximum te geven. Ik ben heel content. Ik heb een assist in deze match en een goal in de vorige match.”

De vleugelspeler scoorde tegen Tsjechië. “Vooral mijn goal tegen Tsjechië maakte me heel trots. België is de nummer 1 van de wereld. We hebben veel grote spelers, de plaatsen zijn duur. Iedereen geeft zich honderd procent. Dat pusht de groep naar boven.”