'Belgische speelsters en Red Flame benaderd voor matchfixing': “Direct gemeld”

'Belgische speelsters en Red Flame benaderd voor matchfixing': “Direct gemeld”

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 14:28wo 08-09-2021 om 14:28

Laatste update: woensdag 8 september 2021 om 14:38wo 08-09-2021 om 14:38

Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat er spelers zijn benaderd voor matchfixing en Het Laatste Nieuws komt met meer informatie. Het zou om 100.000 euro in bitcoins gaan en dat aanbod kregen vier voetbalsters uit de hoogste afdeling waaronder ook één Red Flame.

De voetbalbond diende een klacht in bij het federaal parket, maar nu stelt men ook de vraag of het wel een poging tot matchfixing was om een poging om bankgegevens te verkrijgen. “De benaderingen zijn direct gemeld. Dat is zeer bemoedigend”, zegt CEO van de voetbalbond Peter Bossaert.

”We hebben ook gecommuniceerd met alle clubs om nog eens te benadrukken dat er meldingsplicht is bij pogingen tot matchfixing. Want jammer genoeg vinden dit soort praktijken nog steeds plaats. Het is een permanente strijd, die we als voetbal - en alle andere sporten - samen moeten aangaan”, klinkt het.

In meerdere Europese landen zouden dezelfde berichten zijn verstuurd. Het gerecht houdt zeker rekening met een scenario waar de afzenders vooral geïnteresseerd waren in de bankrekeningen van de speelsters.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws