Cercle panikeert niet na drie nederlagen: Te veel kwaliteit om nu te twijfelen

Cercle panikeert niet na drie nederlagen: "Te veel kwaliteit om nu te twijfelen"

03-09-2021 19:29
2

Cercle Brugge opende de competitie met een bevredigende vijf op negen, maar is na drie opeenvolgende nederlagen weggezakt naar de onderste regionen van het klassement. Nieuwkomer Senna Miangue vindt dat nog helemaal geen reden om aan de noodrem te trekken.

De verdediger verwijst onder meer naar de ervaring binnen de trainersstaf van Yves Vanderhaeghe. "Hier loopt ook enorm veel kwaliteit rond, te veel kwaliteit om nu al te twijfelen", laat Miangue optekenen bij Het Nieuwsblad. Tegen Sint-Truiden (0-1) bijvoorbeeld leverde Cercle een deftige prestatie af. "We gaven niks weg en ik denk dat we wel 24 keer op doel trapten, maar als je dan geen enkele keer scoort, weet je wel wat er hapert", klinkt het.

Na die thuisnederlaag tegen STVV kwamen enkele fans uitleg vragen bij de spelers. "Ze zullen ook wel gezien hebben dat we gevochten hebben tot de laatste minuut. Ze verweten ons niks", sust Miangue dat brandje. Hij noemt het eerder een "motiverend gesprek". Benieuwd of dat praatje De Vereniging helpt op de volgende speeldag, wanneer een verplaatsing naar Zulte Waregem wacht. 

Ook op persoonlijk vlak bleek zijn overstap naar Cercle nog geen succesverhaal. Miangue geraakte op de sukkel. "Ik kreeg een spierscheurtje in mijn rechtse hamstring. Ik wilde zo snel mogelijk terugkeren en toen dat niet direct lukte, was het mentaal toch wel zwaar", geeft hij aan. Tegen STVV kon de Antwerpenaar weer in de basis starten, na zijn eerdere startbewijs op de opgeningsspeeldag in Beerschot.