Bornauw sprak met Engelse clubs: “Ooit wil ik in de Premier League spelen”

Bornauw sprak met Engelse clubs: “Ooit wil ik in de Premier League spelen”

02-09-2021 08:44 Laatste update: 08:45

Sebastiaan Bornauw maakte voor zo’n 15 miljoen euro de overstap van FC Koln naar Wolfsburg, maar de verdediger stond op het lijstje van verschillende clubs. Tegenover Het Nieuwsblad geeft de Rode Duivel meer informatie.

Bornauw kon ook naar Engeland. “Ik sprak ook met Engelse clubs (Crystal Palace en Norwich, red.) en ooit wil ik in de Premier League voetballen, maar toen Wolfsburg aanklopte, was ik direct gewonnen voor hun project. Deze club maakt jongeren beter, we ambiëren de top drie en spelen Champions League. In een poule met Lille, Sevilla en Salzburg zijn er kansen.”

Bornauw kon ook voor een lager bedrag weg als het anders was gelopen. “Als Köln was gezakt, stond er in mijn contract een clausule dat ik weg kon voor ­ 6 miljoen. We vochten tegen de degradatie en ik wist dat er interesse was van andere clubs, maar eerlijk: op het veld dacht ik geen seconde aan die clausule. Mijn team redden was toen belangrijker dan het geld dat op mijn hoofd werd geplakt. Niet mijn best doen om een transfer te forceren: ondenkbaar.”