Lokonga: “Toen wist ik dat ik een transfer naar een grotere club moest maken”

Lokonga: “Toen wist ik dat ik een transfer naar een grotere club moest maken”

01-09-2021 15:25
2

Sambi Lokonga maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Arsenal en is daar, ondanks de tegenvallende resultaten, basisspeler. (buiten de laatste match vs Man City) Tegenover Sporza laat de middenvelder zich uit over de Rode Duivels en Arsenal.

Lokonga heeft zich snel aangepast aan het leven in Londen en in de Premier League. "Ik voel me echt heel goed in Londen, de aanpassing is vlot verlopen. De resultaten blijven wel uit, ik hoop maar dat de fans blijven geloven in het team.”

"Of ik al een andere speler geworden ben?”, vervolgt Lokonga. “Dat denk ik niet. Ik ben nog steeds gewoon Albert. Misschien is mijn statuut wel veranderd nu ik voor een grote ploeg in een grote competitie speel. Het niveau ligt er natuurlijk een pak hoger dan in België en het is dan ook goed dat ik die stap gezet heb."

Bij de Rode Duivels zag Lokonga het kwaliteitsverschil. "Op mijn eerste training hier bij de Rode Duivels voelde ik voor het eerst het niveauverschil. Toen besefte ik dat ik nog veel te leren had. Op dat moment wist ik dat ik een transfer naar een grotere ploeg en competitie moest maken."