Standard pakt eerste thuisoverwinning na thriller tegen KV Oostende

20-08-2021 22:36
29

Standard heeft voor een vol Sclessin vrijdag de drie punten weten te pakken. Het werd een spannende pot voetbal, met uiteindelijk ook Standard als de winnaar. In het slot van de partij pakte het de 1-0 overwinning.

Voor het eerst sinds lang kregen we weer volle stadions in België en dat zorgde al meteen voor een verhit sfeertje op Sclessin. De fans van Standard hadden er zin in en probeerden hun ploeg al vroeg naar voren te schreeuwen.

Dat zorgde ook voor een bijzonder prettige openingsfase, met grote kansen voor Standard, maar ook voor KV Oostende. Een partij zonder doelpunten leken we alvast niet te gaan krijgen. Ondanks dat vurige begin verwaterde de partij toch enigszins en werd het toch wachten op dat eerste doelpunt.

KV Oostende kreeg in het slot van de eerste helft ook nog goede kansen op dat openingsdoelpunt. Dat kwam er niet. Bij de rust stond het nog 0-0 en bleef het dus wachten op doelpunten in de tweede helft.

De tweede helft begon zoals de eerste, met kansen voor beide ploegen. De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar de doelpunten bleven alweer uit. Op het uur had Raskin enkel nog Guillaume Hubert te verslaan, hij besloot op de doelman. Datzelfde gebeurde even later aan de overkant met Gueye. Kregen we toch nog een doelpunt te zien?

Het antwoord op die vraag is ja. In minuut 78 kregen we dan toch een doelpunt via Selim Amallah. Even was er twijfel over buitenspel, maar na een minutenlange check van de VAR werd het doelpunt toch goedgekeurd. Sclessin stond in vuur en vlam en dacht al aan een feestje op vrijdagavond.

KV Oostende probeerde wel nog tegen te prikken, maar slaagde daar niet in. Ook de counters van Standard zorgden niet voor doelpunten, met een 1-0 eindwinst tot gevolg.