Anderlecht mag blijven dromen van Conference League na gelijkspel tegen Vitesse

19-08-2021 21:54
129

Ook RSC Anderlecht is er donderdag niet in geslaagd om de drie punten te pakken in Europa. Voor KAA Gent (1-0) en Royal Antwerp FC (4-2) liep het fout af met verlies. Paars-wit wist dat wel nipt te vermijden. In het slot werd het nog 3-3, al zat er meer in voor de Brusselaars.

dRSC Anderlecht begon bijzonder sterk aan de partij en ging vroeg op zoek naar dat openingsdoelpunt. Vincent Kompany verkoos Francis Amuzu in de basiself en dat bleek de goede keuze te zijn. De aanvallers was meermaals gevaarlijk en had een belangrijke rol in het openingsdoelpunt, dat werd gescoord door Benito Raman.

De Brusselaars waren er duidelijk op gebrand om te overtuigen tegen Vitesse en kreeg het verschillende kansen op dat tweede doelpunt. Vitesse liet zich echter niet onbetuigd en zette Hendrik Van Crombrugge meermaals aan het werk. De bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd en zag dat beloond worden. Na een half uur voetballen schoot Dasa in de winkelhaak en onhoudbaar voorbij Van Crombrugge.

Alles te herdoen dus voor Anderlecht, al wist het ook al snel de orde te herstellen. De twee spilfiguren van het eerste doelpunten, waren dat ook bij de 2-1. Amuzu bediende Raman, die had de bal maar in doel te tikken. De Brusselaars wisten daarop nog kansen te creëren, maar geen doelpunten. Bij de rust stond het 2-1.

RSC Anderlecht begon met lachende gezichten aan die tweede helft, maar die smolten als sneeuw voor de zon snel weg. Na nog geen minuut wist Frederiksen vanuit het niets de 2-2 te scoren. Een hold-up van de bezoekers, leek het wel. Maar de Nederlanders waren een pak beter in die tweede helft en waren ook dicht bij de 2-3.

Anderlecht had het bijzonder moeilijk, al wist uitblinker Raman wel nog voor gevaar te zorgen. Toch zag het er niet meteen naar uit dat paars-wit nog een derde doelpunt zou scoren. Vitesse daarentegen kwam wel meer opzetten en zag dat bekroond worden. Invaller Tannane profiteerde optimaal en maakte er 2-3 van.

De Brusselaars kregen nog kansen op een gelijkmaker, maar die leek niet te vallen. In het absolute slot kwam er toch nog een aanvalsgolf tegen Vitesse - dat constant tijd probeerde te trekken. Met succes. Met een knap afstanddschot wist invaller Yari Verschaeren de gelijkmaker te scoren.

Het publiek ging achter de ploeg staan. De ploeg ging vol voor die overwinning. In die absolute slotfase kreeg paars-wit ook nog een verdiende strafschop. Lior Refaelov plaatste zich achter de bal, maar hij raakte de deklat. Een spektakelmatch, zonder winnaar. Het bleef 3-3.