'Windstil rond Onuachu: Genk wacht op bod, terwijl Dessers ongeduldig wordt'

'Windstil rond Onuachu: Genk wacht op bod, terwijl Dessers ongeduldig wordt'

14-08-2021 07:00
9

We zijn half augustus en Paul Onuachu is nog steeds een speler van KRC Genk. Dat hoeft op zich niet te verbazen, want de transferperiode loopt nog tot de eerste week van september. Wat wél opmerkelijk is: Genk ontving tot op heden nog geen enkel bod.

Vorig seizoen was Onuachu goed voor 35 doelpunten, maar schijnbaar durft geen enkele buitenlandse club het aan om een concreet voorstel neer te leggen bij Genk.  Volgens Het Laatste Nieuws is er in tegenstelling tot het begin van de zomer geen progressie gemaakt in het dossier van de Nigeriaan.

Onuachu blijft voorlopig rustig, maar bij Genk wordt het moelijker om Cyriel Dessers – die andere spits, die nota bene vier miljoen heeft gekost – kalm te houden. Onze landgenoot rekent op een vertrek van Onuachu om zo volop zijn kans te gaan als eerste spits. Indien een transfer uitblijft, aast hij wellicht zelf op een vertrek.

Bij Genk kijken ze voorlopig nog even de kat uit de boom, hoewel Ike Ugbo (Chelsea FC) al op weg is naar de Luminus Arena. Zowel Onuachu als Dessers moeten niet per se vertrekken van de Limburgers, maar drie centrumspitsen van dat kaliber lijken toch net iets te veel van het goede. Het beloven er nog spannende weken te worden.