Anderlecht wint opnieuw en stoot simpel door in Conference League

Anderlecht wint opnieuw en stoot simpel door in Conference League

12-08-2021 21:45 Laatste update: 21:58
32

Anderlecht is niet meer in de problemen gekomen tegen KF Laçi. Het won vorige week al met 0-3 en kon ook thuis afstand nemen van de Albanezen. Nu werd het 2-1.

Vorige week werd al duidelijk dat Laçi geen hoogvlieger is. Vincent Kompany wisselde dan ook vijf namen in zijn team en gaf onder meer Lior Refaelov rust. Toch kon Anderlecht de match opnieuw domineren. Raman stootte nog op doelman Sherri, maar iets na het halfuur kon Amuzu de 1-0 toch op het bord zetten. Laçi kon enkel dreigen met een vrijschop die over het doel ging.

In de tweede helft hoefde het al helemaal niet meer voor Anderlecht. De Albanezen dachten inmiddels al aan de vlucht naar huis. De aanwezige fans konden zich uiteindelijk nog aan één doelpunt verwarmen. Cullen kon op een counter Verschaeren bedienen en die zette de 2-0 op het bord. De late tegengoal van Lushkja was maar een voetnoot.

In de volgende ronde speelt Anderlecht tegen de winnaar van het duel tussen Vitesse en Dundalk. Die match is pas gestart om 21u. Bij de rust staat het 0-2.