'Nodige kapitaalsverhoging is er nog altijd niet, maar geen paniek bij Anderlecht'

'Nodige kapitaalsverhoging is er nog altijd niet, maar geen paniek bij Anderlecht'

10-08-2021 09:16
4

Eind april steeg witte rook op uit de schoorsteen van het Anderlecht-bureau. Door een afgesproken kapitaalsverhoging zou paars-wit de komende maanden en jaren sterker in haar schoenen staan, onder meer op de transfermarkt. Intussen is die transactie echter nog steeds niet afgerond.

Volgens Het Laatste Nieuws is de veelbesproken kapitaalsverhoging voorlopig nog niet doorgevoerd. Normaal gezien had dat eind juni moeten gebeuren op een Algemene Vergadering, maar die werd in extremis afgelast. Omdat er sindsdien geen bijeenkomst meer op de agenda stond, laat de afronding van het dossier op zich wachten. 

Toch leidt die situatie hoegenaamd niet tot paniek binnen het Anderlecht-bestuur. Daar is iedereen ervan overtuigd dat alle aandeelhouders zich aan hun woord zullen houden. Ter herinnering: eerder was er een akkoord over een impuls van 25 miljoen euro aan vers geld én dat Marc Coucke 37 miljoen euro schulden zou omzetten in kapitaal. Bij de eerstvolgende Algemene Vergadering komt dat er dus effectief van.