STVV en Charleroi vechten en slepen zich naar een gelijkspel

31-07-2021 18:08

Het duel tussen Sporting Charleroi en STVV heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. Na een matige eerste helft kregen beide ploegen in de tweede helft wel kansen op de overwinning, maar doelpunten kregen we niet. Het bleef bij een scoreloos gelijkspel: 0-0.

STVV en Charleroi zorgde voor een potig begin van de partij, waardoor we niet echt al te veel voetbal te zien kregen in de eerste helft. Charleroi domineerde de partij wel, maar Sint-Truiden kende weinig moeite om de thuisploeg weg van doel te houden.

Even was er wel commotie om vermeend handspel van Junior Pius, die afgelopen weekend al de pineut was bij STVV. Scheidsrechter Lawrence Visser wees naar de stip, de VAR greep in. Pius bleek de bal niet met de hand geraakt te hebben en we kregen geen strafschop te zien.

Wat volgde was een festival van balverliezen en slechte passes. STVV en Charleroi kregen enkele kleine kansjes, doelpunten kregen we niet. De cijfers spraken ook boekdelen bij de rust: een xG van 0,1 versus 0,03 en dus een brilscore bij de rust.

De tweede helft zorgde alvast voor beter spelen en twee ploegen die nu ook echt voor een doelpunt wilden gaan. Zowel Charleroi als STVV wisten dat ook om te zetten in enkele kansen. Op het uur stond het echter nog steeds 0-0.

We gingen stilaan naar het slot van de partij en de eerste doelpuntenmaker leek zo stilaan ook de winnaar van het duel te gaan worden. Het was afwachten welke ploeg dat doelpunt ook zou scoren. Dat doelpunt leken we uiteindelijk ook in minuut 67 te krijgen. Een schitterende pass van Dorian Dessoleil kwam tot bij Ryota Morioka. Die bediende Shamar Nicholson en maakte er 1-0 van. Morioka stond echter buitenspel, de 1-0 afgekeurd.

De spanning steeg en beide ploegen kwamen in het slot nog tot goede mogelijkheden en kansen tot scoren. Een doelpunt kregen we echter niet meer te zien, het bleef 0-0.