Als je vier van de vijf matchen in de tribune zitten, kan je niet tevreden zijn

"Als je vier van de vijf matchen in de tribune zitten, kan je niet tevreden zijn"

31-07-2021 11:30
17

Hans Vanaken houdt gemengde gevoelens over aan Euro 2020. Voor het eerst mocht de spelmaker van Club Brugge mee naar een groot landentoernooi, maar daar kwam hij nauwelijks in actie. Zelf baalt hij behoorlijk van dat gebrek aan speelminuten.

Op sociaal vlak had Vanaken best een leuke tijd tijdens het EK. Naar eigen zeggen heeft hij zich geen moment verveeld. Op de grasmat viel er echter minder vreugde te beleven. "Als je vier van de vijf matchen in de tribune zit, dan kun je als speler niet blij zijn. Uiteindelijk was dat toch een ontgoocheling. Van de 26 spelers staken er natuurlijk wat bovenuit, maar de rest was eerder aan elkaar gewaagd", geeft Vanaken zijn mening over zijn positie bij Het Laatste Nieuws.

Een stevig contrast met zijn statuut bij Club Brugge, waar hij al jaren de grote man is. "Dat was zeker raar - je bent dat helemaal niet gewoon. Ik zit nooit op de bank, laat staan op de tribune", geeft Vanaken toe. Toch heeft hij ook veel opgestoken tijdens het EK. "Het niveau op training is heel hoog", beseft hij. Die extra ervaring moet hem in staat stellen om weer een belangrijke schakel te worden in het spel van Blauw-Zwart.

Uiteindelijk kreeg Vanaken slechts één erg korte invalbeurt op het EK. Tegen Finland mocht hij in de eerste minuut van de blessuretijd invallen voor Kevin De Bruyne.