'RSC Anderlecht gaat voor komst van Stade Rennes-spits Niang'

'RSC Anderlecht gaat voor komst van Stade Rennes-spits Niang'

27-07-2021 23:20 Laatste update: 23:25
16

Bij RSC Anderlecht blijft men na het vertrek van Lukas Nmecha zoeken naar een nieuwe spits. Evann Guessand werd al genoemd als optie, maar hij wordt het niet. Nu richt paars-wit het vizier op M'Baye Niang van Stade Rennes.

Met dat nieuws komt het Franse FootMercato naar buiten. De 26-jarige Niang komt momenteel uit voor Stade Rennes, maar mag vertrekken bij de Franse club van Jérémy Doku. Daar hoopt Anderlecht van te kunnen profiteren, dat hevige interesse toont in de spits.

Anderlecht is echter niet de enige ploeg die Niang op het lijstje heeft staan, want ook FC Nantes, Celtic Glasgow en Nottingham Forest worden gelinkt aan de Senegalese aanvaller. FC Nantes zou ook het dichtst bij een akkoord met Rennes en Niang staan.

De Senegalese international heeft al flink wat clubs op zijn CV staan en werd in 2019 door Stade Rennes nog voor vijftien miljoen euro weggehaald bij Torino. Een doorbraak kwam er echter niet en het voorbije halve seizoen werd hij uitgeleend aan Ahli uit Saudi-Arabië. Inmiddels zoekt Rennes, waar hij nog een contract tot medio 2023 heeft, een oplossing voor de spits.

In het verleden kwam Niang nog uit voor SM Caen, Montpellier, AC Milan, Genoa CFC, Watford en Torino.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie