Meer extra tijd in Jupiler Pro League-matchen? ‘VAR let mee op toegevoegde tijd’

Meer extra tijd in Jupiler Pro League-matchen? ‘VAR let mee op toegevoegde tijd’

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 08:13di 27-07-2021 om 08:13

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 16:09di 27-07-2021 om 16:09

Charles De Ketelaere scoorde in minuut 102 de gelijkmaker van Club Brugge tegen KAS Eupen en dat deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Het Nieuwsblad meldt dat soortgelijke scenario’s zich in de toekomst wel eens meer zouden kunnen voordoen.

De Belgische voetbalbond wilde niet officieel reageren, maar het staat wel achter de beslissing van Bram Van Driessche om twaalf minuten te laten overspelen. In de toekomst kan een bordje toegevoegde tijd met dubbele cijfers meer gaan voorkomen in de Jupiler Pro League.

De VAR en vierde ref Arthur Denil berekenden de extra tijd in Brugge. In Tubeke houden ze aldus mee de klok in de gaten als een speler voor een blessure wordt behandeld of er zelf een interventie is. Voor een wissel wordt de gewoonlijke 30 seconden aangerekend.

Er waren vijf wisselmomenten bij Club Brugge-Eupen 2,5 minuut), drie blessurebehandelingen (4 minuten), één (lange) VAR-interventie (3 minuten) en ook een moment waarop er een technisch probleem was met het oortje van een van de assistenten. Ook daar ging bijna een minuut speeltijd aan verloren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws