Klopp spreekt zich uit over Van Dijk: 'Hij lijkt klaar, we gaan het zien'

Klopp spreekt zich uit over Van Dijk: 'Hij lijkt klaar, we gaan het zien'

26-07-2021 15:45 Laatste update: 15:47

Virgil van Dijk heeft bijna het volledige seizoen 2020/2021 moeten missen, maar is weer op de weg terug. Volgens Liverpool-trainer Jürgen Klopp kan de dertigjarige Nederlander donderdag zijn rentree maken in het oefenduel met Hertha BSC.

Van Dijk liep op 17 oktober een zware knieblessure op in de Merseyside Derby tegen Everton en moest een streep zetten door de rest van het seizoen én door het EK. De aanvoerder van het Nederlands elftal is al enige tijd weer in training, maar wacht nog op zijn rentree in wedstrijdverband: dat zou donderdag kunnen gebeuren, bevestigt Klopp tijdens een persconferentie. "Het is nog niet helemaal zeker, maar ik hoop dat hij een paar minuten mee kan spelen."

In Liverpool wordt reikhalzend uitgekeken naar de rentree van de stopper. "Ik moet het nog met hem persoonlijk bespreken, maar hij lijkt er klaar voor: we gaan het zien", aldus Klopp. "Hij ziet er goed uit tijdens de trainingen, misschien kunnen we hem in laten vallen."

Het centrale Liverpool-duo van het kampioensseizoen 2019/2020 staat op het punt om herenigd te worden. Ook Joe Gomez zit al maandenlang in de lappenmand, maar is nu op de weg terug.