Speeldag 1: Top vijf van vorig seizoen verzamelt valse noten

25-07-2021 23:00
9

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021-2022 ligt achter ons. Het werd een speeldag vol verrassingen. De top vijf van vorig seizoen wist op de openingsspeeldag niet te winnen.

Vrijdag mocht vice-kampioen KRC Genk als eerste top vijf ploeg van vorig seizoen de wei in. De Limburgers leken bij Standard af te stevenen op een nederlaag, maar in de 92 minuut maakte Théo Bongonda alsnog de gelijkmaker.

Op zondag kwam de rest van de top vijf van vorig seizoen in actie. Royal Antwerp FC ging met 3-2 onderuit tegen KV Mechelen. Ook KAA Gent moest zich op verplaatsing gewonnen geven. Bij STVV kwam het in de eerste minuten op voorsprong, maar na 90 minuten stond er 2-1 op het bord in Stayen.

Anderlecht begon ook met een nederlaag aan het nieuwe seizoen. Voor eigen publiek zag het Union de club van het stad worden. De promovendus haalde het met 1-3 in de het Lotto Park. Een valse start voor Vincent Kompany en co.

Club Brugge kon dan weer op het nippertje een nederlaag vermijden. Het had daar tegen Eupen wel 102 minuten voor nodig. Heel diep in de extra tijd maakte Charles De Ketelaere de 2-2.