OFFICIEEL: Bakker laat PSG definitief achter zich: Leverkusen slaat toe

OFFICIEEL: Bakker laat PSG definitief achter zich: Leverkusen slaat toe

12-07-2021 23:49
1

Mitchel Bakker laat Paris Saint-Germain achter zich. De Nederlandse verdediger maakt de overstap naar Bayer Leverkusen, dat het nieuws maandagavond bekend maakt.

Bakker heeft een contract getekend tot de zomer van 2025, zo valt er te lezen op de clubwebsite van Leverkusen. "Mitchel is een technische en dynamische vleugelverdediger", vertelt sportief directeur Simon Rolfes. "Hij is nog jong en kan zich verder ontwikkelen. En hij heeft bij een Europese topclub al de nodige ervaring opgedaan."

Ook Rudi Völler is tevreden met de komst van de 21-jarige Nederlander. "Hij heeft als moderne verdediger de drang naar voren en dat gaat ons elftal goed doen." Bakker zelf kijkt vol vertrouwen naar zijn nieuwe avontuur. "Ik krijg de mogelijkheid om bij een attractief spelende club aan de slag te gaan. Het hele pakket van Leverkusen heeft me overtuigd. De gesprekken met het bestuur waren erg goed."

Bakker kwam tot 45 officiële wedstrijden in het shirt van Paris Saint-Germain. Hierin leverde hij twee assists. Bakker had nog een contract tot medio 2023 in Parijs, waar hij concurreerde met spelers als Juan Bernat, Abdou Diallo en Layvin Kurzawa. Bij Leverkusen komt hij landgenoot Daley Sinkgraven tegen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano betaalt Leverkusen tien miljoen euro plus eventuele bonussen voor Bakker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie