Van Gaal kandidaat-bondscoach van Nederland: Deze klootzak weer?

Van Gaal kandidaat-bondscoach van Nederland: "Deze klootzak weer?"

04-07-2021 18:16
4

De Nederlandse analist Johan Derksen is fel tegen een terugkeer van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. Voetbaltechnisch heeft hij geen aanmerkingen, maar de KNVB moet dóór, vindt de voormalige hoofdredacteur van Voetbal International.

Derksen ziet slechts twee kandidaten voor de opvolging van Frank de Boer: Henk ten Cate, die al heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor Oranje, en Van Gaal. "Er zit allebei een smetje op", zegt Derksen bij VI EK LIVE. "Louis is een walgelijke man, maar een geweldige coach. Henk heeft de uitstraling van een B-acteur uit een film uit Chicago. Een beetje een semicriminele uitstraling. Hij is geen boegbeeld voor de KNVB en Oranje, maar hij is als trainer wel de baas."

"Ik begrijp best dat er op Louis als coach niet zoveel aan te merken is", vervolgt Derksen, die duidelijk is over de mens Van Gaal. "Die misselijkmakende beelden dat hij staat te schreeuwen in Beieren... Moeten we deze klootzak nu weer bondscoach maken, zodat we wéér deze taferelen krijgen?", vraagt hij zich hardop af.

Voetbalman Van Gaal
Al ziet Derksen ook positieve punten aan de coach. "Ik ben wel fan van de voetbalman Van Gaal. Over zijn voetbalbeslissingen ben ik het bijna altijd wel eens. Destijds heeft hij in Brazilië toch een uitgebalanceerd elftal op de been gebracht, maar je mag van een man op deze leeftijd toch wel ander gedrag verwachten."

Derksen vindt het armoedig dat in Nederland weer de ene na de andere oude kandidaat voorbijkomt. Liever kijkt hij naar de 'nieuwe' generatie. "Ik vind Van Bronckhorst een onberispelijke man"., verklaart Derksen. "Keurige jongen, kan zich keurig verwoorden, maar ik vind hem niet de ultieme baas. Toch moet die generatie het een keer gaan overnemen. In Cocu zie ik nog steeds geen trainer."