'Frankrijk beleefde horror-EK: onvrede over slechte hotels en onderling ruzie'

'Frankrijk beleefde horror-EK: onvrede over slechte hotels en onderling ruzie'

01-07-2021 15:33
8

De Fransen werden in de achtste finale van het EK uitgeschakeld door Zwitserland en uit een reconstructie van de situatie achter de schermen van The Athletic blijkt dat dit niet eens heel verrassend is. Les Bleus hadden te kampen met interne problemen.

De spelers waren bijvoorbeeld bijzonder ontevreden over de hotels waarin ze verbleven. In tegenstelling tot landen die EK-wedstrijden in hun eigen land speelden, moesten de Fransen constant reizen. In Boedapest zat de regerend wereldkampioen naar verluidt zelfs in een hotel waar de ramen niet konden worden geopend. Paul Pogba zou gevraagd hebben om ergens anders te verblijven, maar dat verzoek werd geweigerd.

Daarnaast zouden Kylian Mbappé en Olivier Giroud elkaar niet gesproken hebben gedurende het toernooi. De aanvaller van PSG werd tijdens de voorbereiding op het toernooi door Giroud aangesproken op egoïsme, maar voor de bühne werd dat probleem opgelost. Achter de schermen etterde dat echter door en het tweetal kon niet meer met elkaar door één deur. De terugkeer van Karim Benzema bij de selectie zou daar ook debet aan zijn: hij koos meteen het kamp van Mbappé.

Dan is er ook nog de kwestie tussen de families van Paul Pogba en Adrien Rabiot. De moeder van laatstgenoemde zou op de tribune haar onvrede hebben uitgesproken over het defensieve werk en het balverlies van Pogba, waar de familie van de United-middenvelder dan weer op reageerde. De spelers zouden het in de kleedkamer ook met elkaar aan de stok hebben gehad, net als Benjamin Pavard en Raphaël Varane.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie