Zulte Waregem strikte bijna Meunier: Hebben naar het sportieve gekeken

Zulte Waregem strikte bijna Meunier: "Hebben naar het sportieve gekeken"

24-06-2021 14:07
7

De Rode Duivels spelen zondag hun achtste finales tegen Portugal. Op de rechterflank rekent Martinez, door het uitvallen van Castagne, op Thomas Meunier. De Waalse vleugelspeler kende niet zijn beste seizoen bij Dortmund maar wil zich opnieuw bewijzen op dit Europees Kampioenschap.

Er draait momenteel een documentaire over Thomas Meunier, 'Tôt ou tard'. Een cameraploeg volgt de voormalig speler van Club Brugge en in die documentaire is een opmerkelijke passage van hoe zijn transfer tot Club Brugge tot stand kwam. Meunier maakte furore in de toenmalige derdeklasse bij Virton, maar had zijn zinnen gezet op een uitdaging in 1A. Hij wou in 1A zo ver mogelijk spelen van Virton om hem zo uit zijn comfortzone te trekken vertelde Meunier in de documentaire.

Meunier ging van Virton naar Club Brugge maar eerst was Zulte Waregem de ploeg waar Meunier ging spelen. "Er was een mondeling akkoord met Zulte Waregem, maar op dat moment kwam ook Club Brugge aankloppen. Ik vroeg: ligt Brugge verder dan Waregem? We zijn dat dan gaan uitzoeken", aldus Meunier. "Ik surfte naar ViaMichelin, tikte het in en het was even ver. Dan hebben we toch ook even naar het sportieve gekeken. Zo hebben we uiteindelijk voor Club Brugge gekozen", vertelt Meunier in zijn documentaire 'Tôt ou Tard'.