Finnen rekenen op ‘Belg’: Hij speelt een uitstekend tornooi

Finnen rekenen op ‘Belg’: "Hij speelt een uitstekend tornooi"

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 10:00za 19-06-2021 om 10:00

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 18:37za 19-06-2021 om 18:37

Maandagavond sluiten de Rode Duivels de groepsfase af met een wedstrijd tegen Finland. Ons land is al zeker van kwalificatie, de Finnen moeten nog vol aan de bak om die doelstelling te bereiken. VoetbalPrimeur.be legde zijn oor te luisteren in Finland en zag dat de Finnen zich niet zomaar gewonnen geven.

Met een zes op zes hoeven de Rode Duivels zich geen zorgen meer te maken om kwalificatie voor de knock-out fase van het tornooi. Voorlopig kunnen de Finnen niet hetzelfde zeggen. Zij staan met een drie op zes momenteel op een derde stek, al tellen ze wel evenveel punten als nummer twee Rusland. Willen de Finnen hun kansen gaaf houden doen ze er dus best aan om op z’n minst een puntje te pakken tegen ons land.

"Dat we ons wisten te kwalificeren voor dit tornooi was al een heuse prestatie op zich, maar nu we hier zijn willen we natuurlijk meer", vat Rich Nelson, volger van het Finse voetbal, het sentiment in Finland samen. "De prestaties voorafgaand het tornooi, met onder meer een overwinning tegen wereldkampioen Frankrijk, geven de Finse burger moed. De meeste Finnen stellen nu vooral kwalificatie voor de laatste zestien als voornaamste doelstelling. Finland heeft alvast zijn lot in eigen handen", aldus Nelson.

De Finnen mogen hun lot dan wel in eigen handen hebben. Met de Rode Duivels ligt er wel een stevige tegenstander op het bord. "Als je kijkt naar onderlinge resultaten doen we het niet slecht tegen België. De laatste jaren is er echter veel veranderd. De Belgen zijn veel sterker geworden, het gelijkspel in 2016 lijkt al een eeuwigheid geleden. Het wordt lastig maar de Finnen weten dat een gelijkspel hoogstwaarschijnlijk genoeg is voor kwalificatie. Dat kan voor een boost zorgen", wordt er vervolgt.

Om dat gelijkspel uit de brand te slepen wordt er vooral naar de absolute sterkhouder gekeken. Spits Teemu Pukki is de ster van het elftal, toch ziet Nelson ook andere spelers uitblinken tegen ons land. "De tegenstanders spenderen zo veel aandacht aan het neutraliseren van Pukki dat andere spelers meer ruimte krijgen. Vooral Joel Pohjanpalo profiteert daar van. Hij speelt sterk dit tornooi. Ook Jere Uronen (KRC Genk) speelt uitstekend tot dusver, net zoals doelman Lukas Hradecky", besluit de Finse voetbalkenner.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws