Denen hadden twee keuzes en wilden niet op zondag inhalen: 'Meteen afgehandeld'

Denen hadden twee keuzes en wilden niet op zondag inhalen: 'Meteen afgehandeld'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 09:45zo 13-06-2021 om 09:45

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand heeft gereageerd op de lange onderbreking van de EK-wedstrijd tegen Finland. Het treffen werd tijdelijk gestaakt nadat Christian Eriksen op het veld gereanimeerd moest worden: na een 'pauze' van bijna twee uur werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld, op aandringen van de spelers.

Als de wedstrijd niet op dezelfde dag uitgespeeld zou worden, had dat zondagmiddag moeten gebeuren, legde Hjulmand na afloop uit aan de internationale pers. "Er was geen druk van de UEFA om door te spelen, maar we wisten dat we twee opties hadden", wordt hij geciteerd door The Guardian. "De spelers konden het zich voorstellen dat ze niet in slaap konden komen, om vervolgens de bus weer in te moeten en er weer helemaal opnieuw in te komen. Dan was het beter om het meteen af te handelen."

Bondsvoorzitter Peter Möller liet eerder op de avond weten dat Eriksen weer bij kennis kwam toen hij nog in het stadion was. Dat verhaal is onderschreven door Hjulmand. "De hulp van de medische staf kwam razendsnel op gang. Samen zijn we erin geslaagd om Christian terug te krijgen. Voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht voor verder onderzoek, heeft hij nog tegen mij gepraat."

Denemarken verloor in het restant van de wedstrijd uiteindelijk met 1-0. Donderdag staat de volgende wedstrijd tegen België op het programma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws